Screenmarkiser

Screenmarkis utifrån Vallentuna 1

<– Nerfällda screenmarkiser utifrån sett   Samma nerfällda screenmarkiser inifrån –>

 

Väven har fördelen att den filtrerar bort
ljus och värme, samtidigt som man ser
allting utanför utan att känna sig instängd.

Screenmarkis inifrån Vallentuna 1

Ett av de effektivaste sättet att hålla nere temperaturen inomhus är med Screenmarkis. Markisvävens textur gör den också genomsiktlig jämfört med vanlig markisväv, detta gör att du kan se ut när markisen är nedfälld samtidigt som insynen utifrån minskar.

En screen-avskärmning är i princip en vidareutvecklad rullgardin som består av en kassett, screenduk och sidoskenor. Screens har en enkel och prismässigt konkurrenskraftig konstruktion. Med sina smidiga profiler och kompakta design är screens lätta att passa in i alla typer av fönsterkonstruktioner och därmed också i existerande fönster. Normalt monteras screens utvändigt, men kan också monteras invändigt. Invändigt montage ger dock ej lika bra värmeskydd, då värmen redan kommit innanför glaset och endast marginell mängd reflekteras tillbaka ut.

Vid utvändigt montage är screens den typ av manövreringsbara solskydd som påverkar fasadens utseende minst. Som alltid med manövreringsbara solskydd beror avskärmningseffekten på hur ofta systemet användes. Störst effekt uppnås med en automatisk sol & vindstyrd anläggning. Har man dessutom ett ställe utmed huset med passage, så finns det ingenting, som man kan slå huvudet i, då konstruktionen följer fasaden.

Screen-duken är transparent.Det ger möjlighet att bevara den visuella kontakten med omgivningen samtidigt som den släpper igenom begränsat ljus. Screen-duken kan fås i ett antal färger.

Är du lite händig kan du få ett lägre pris genom att montera dina mörkläggningsgardiner själv. Vi levererar alltid komplett med skruv och utförlig montageanvisning.

Kom in till vår utställning och butik, så hjälper våra solskyddsrådgivare er med bästa valet av de senaste i färg, funktion och design.